Objavljeno dana Ostavite komentar

Privesci za Ključeve: Svetski Rekord

Neko će reći to su samo privesci za ključeve, ali za nas su mnogo više od toga

Sto ljudi – sto ćudi, za nekog je privezak obavezna stvar kako ne bi izgubio svoje ključeve. Postoje i oni koji od priveska očekuju da bude praktičan, to može biti karabiner, kompas ili otvarač za flaše. Neki pak traže privezak koji će se uklopiti uz njihov karakter ili interesovanja. Mi naravno pripadamo trećoj grupi, oduvek smo voleli da nosimo cool priveske i tako smo došli na ideju da pokrenemo ovaj sajt. Kolekcionari poseduju stotine različitih privezaka, dovoljno da ih mogu menjati svakog dana. Oni najekstremniji sakupljaju svaki mogući privezak, nebitno koji je motiv u pitanju.

Možda ste se zapitali ko je čovek sa najviše privezaka na svetu ? Po ginisovoj knjizi rekorda to je Angel Alvarez Cornejo iz Španije. On je 25og juna 2016 godine posedovao kolekciju od čak 62,257 priveska za ključeve. Naravno to je broj unikatnih privezaka, što je neverovatna cifra. Verujemo da već poseduje svaki od preko 300 privezaka sa našeg sajta. Kako saznajemo rekorder je počeo sa sakupljanjem već od svoje sedme godine, a zbog svoje kolekcije koja nije mogla da stane u garažu morao je iznajmi magacin.Ukoliko ste želeli da se nađete u knjizi rekordera predlažemo da potražite neki drugi rekord za oboriti. Gotovo svakog dana imamo priliku da vidimo neki nov privezak, ali čak i da smo svaki nabavili ne bi bili ni približno cifri od 62 hiljade.

Kada već govorimo o privescima nas je takođe zanimalo kada je nastao prvi privezak, ali tačnu godinu nismo uspeli da saznamo. Verujemo da je to ubrzo pošto su se pojavile prve brave sa ključevima sadašnje veličine. Najskuplji privezak koji se masovno proizvodio je namenjen vlasnicima Mercedes-a. Cena je 19.900$ a privezak se pojavio u prodaji 2006 godine. Svim zainteresovanim kupcima želimo puno sreće u potrazi za savršeno očuvanim primerkom jer se više ne prodaje. Materijal od kog je izrađen je uglavnom platina.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *