Objavljeno dana

Kako Odrediti Veličinu Prstena

Prvo što vam pada na pamet kada kupujete svoj prvi prsten online je: Kako da ne pogrešim veličinu ? E tu vam možemo pomoći sa par saveta. Najbitnije što treba da znate da ako kupite putem sajta DobraRoba.com, uvek možete da vratite prsten. Zamenite ga za drugu veličinu ili za drugi model. Znači nema brige ni problema ! 

Kako Odrediti Veličinu Prstena Pomoć i Saveti

Kako odrediti veličinu prstena je bitna stvar koju morate znati pre nego što poručite prsten za vas. Svo prstenje na našem sajtu je dostupno u više veličina, veličinu birate klikom na model prstena koji želite. Pored slike ćete naći opcije i za svaku veličinu piše PREČNIK i OBIM prstena. Naravno to se odnosi na unutrašnje dimenzije prstena. To znači da bi trebalo da poručite prsten koji je jednak vašem obimu ili prečniku prsta.

Prvi način tj. kada merite obim prstena postoji šansa da pogrešite. Jer ako previše stegnete ili previše opustite metar lako možete izmeriti par mm više ili manje. U tom slučaju vam prsten neće odgovarati i moći ćete da ga stavite jedino na manji prst ili ga zamenite. Ako ipak želite da izmerite obim svog prstena, to je najlakše uraditi uz pomoć metra, kakav koriste šnajderi.

Drugi način koji uvek predlažemo je određivanje prečnika prsta, što možete odrediti precizno čak i sa običnim lenjirom ili još bolje uz pomoć šublera. Iako na prvi pogled deluje kao manje precizan način za određivanje veličine iz iskustva znamo da se veoma retko desi da neko pogreši pri odabiru prstena.

Treći način ako ga tako možemo nazvati je da odete do najbliže zlatare i pitate da vam oni izmere prst i kažu vam prečnik. Tako ćete 100% biti sigurni da je veličina određena precizno i tačno.

U slučaju da vam je poznata vaša veličina prstena, nebitno da li je po Američkim, UK, Japanskim, Nemačkim merama ili inchima. Prosledite nam tu informaciju i mi ćemo vam reći koji je odgovarajući prečnik prstena za vas.

Svi modeli muškog prstenja od čelika koji ne rđa - DobraRoba.com Pronađi savršen prsten i veličinu prstena

Ako vas pitanje kako odrediti veličinu prstena više ne muči preostaje vam da pronađete neki super prsten. Na našem sajtu trenutno se nalazi veliki izbor muškog prstenja, napravljenog od nerđajućeg čelika. Svakim danom je sve više novih modela, kao i dodatnih veličina za već postojeće modele. Ako vam se neki prsten sviđa ali nemamo veličinu, javite se i mi ćemo probati da ga nabavimo što pre. Gotovo svi modeli muškog prstenja se kreću u veličinama 17 – 22 mm prečnika, postoji svega par modela koji imaju veće ili manje veličine od navedenih.

Jedna nova funkcija je pretraga prstenja po veličini. Tu se prikazuje samo prstenje koje je trenutno dostupno u veličini koju izaberete. Kliknite OVDE da isprobate ovu opciju.